Heerlijk dat we kúnnen dansen... in deze tijd van Corona, voelt dat als een privilege waar we zuinig op mogen zijn.

 

Hieronder de regels die voor ons dansers van toepassing zijn. Als we deze zorg voor onszelf en de ander hebben, bewegen we optimaal mee met de omstandigheden.

 

Kan ik mee doen?

Onderstaand de vragen, die je je zelf kunt stellen bij aanmelding en op de dag van het dans evenement. Als je op een van deze vragen JA hebt geantwoord, mag je niet deelnemen aan het dansevenement.

 

  • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

 

In het kort de ALGEMENE spelregels voor het sporten en bewegen per 1 juli 2020 VASTGESTELD DOOR DE OVERHEID.

 

Per 1 juli 2020 is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport en beweging.

 

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal (spel)contact mogen hebben. Tijdens trainingen en beoefening hoeft bij contactsporten (waaronder dansen) geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

 

Voorafgaand en na afloop van de beoefening dienen sporters/dansers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

 

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties (zoals gymzalen) zijn weer open. Geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen is niet toegestaan.

 

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

 

 

Welke maatregelen worden getroffen tijdens de evenementen?

 

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?

Bij de ingang is desinfectie-gel beschikbaar om handhygiëne toe te passen. Dit kan je herhalen tijdens het evenement indien nodig.

 

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens de dansactiviteiten?

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen bij deelname aan dansactiviteiten.

 

Hoe worden de danszalen schoongemaakt?

Naast de reguliere schoonmaak van de danszaal en directe omgeving zorgen we ervoor dat contactoppervlakken, zoals deurknoppen, extra worden schoongemaakt.

 

Zijn de wc’s te gebruiken?

Ja, de wc’s zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes.

 

Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel/ spiritus aanwezig om – indien gewenst – zelf de wc te kunnen reinigen.